HTML

zoli27 blogja

Leírom, ami érdekel, ami zavar, vagy éppen örömet okoz. Azzal a kimondott céllal, hogy vitát ("párbeszédet") provokáljak. Közélet, politika, sport.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A közönség segítségét kérem: Mi a jó Vágó István szerint az országnak?

2008.04.30. 19:11 zoli27

"Úgy érzem, ő (Gyurcsány Ferenc) az egyetlen esélyünk arra, hogy az ország haladjon."

Ezt Vágó István, Magyarország első számú kvízmestere mondta a Playboy legfrissebb számában megjelent interjúban.

Ugyanakkor Vágó aláírt egy nyilatkozatot is, amelyben többek között a következőket olvashatjuk:
"Elismerésünket fejezzük ki Molnár Lajosnak és Horváth Ágnesnek, hogy vállalták az ország jövőjét szolgáló, ugyanakkor sokféle érdeket sértő reformokkal szükségszerűen együtt járó népszerűtlenséget és a korántsem ugyanígy szükségszerű folyamatos, méltatlan támadásokat. Elismerésünket fejezzük ki a két reformminiszternek az elért eredményekért"

Hogy is van ez?
Vágó úgy véli, hogy a Molnár Lajos és Horváth Ágnes nevével fémjelzett reformok az ország jövőjét szolgálják (vagy legalábbis szolgálták volna). Azonban, amint az közismert, 2008. március 29-én Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette, hogy leváltja az egészségügy-minisztert; majd hamarosan az is kiderült, hogy a liberálisok által a reform lényegének tartott magántőkét a kormányfő által elnökölt MSZP mégsem engedi be a társadalombiztosításba.

Én ezt nem értem: Ha a miniszterelnök megálljt parancsolt a Vágó szerint az ország jövőjét szolgáló reformoknak, és leváltotta a szerinte elismerésre méltó minisztert, akkor mindeközben hogy lehet Vágó István szemében továbbra is Gyurcsány Ferenc az ország egyetlen esélye a haladásra?

A közönség segítségét kérem...

1 komment

Címkék: vágó gyurcsány reform

Kapolyi megbízására nyomoztak - de ki után?

2008.04.24. 20:55 zoli27

A Magyar Nemzet dokumentumokkal bizonyítja, hogy 2002-ben Kapolyi László MSZP-s országgyűlési képviselő megbízási szerződést kötött egy magánnyomozó céggel. A lap azt állítja, hogy a Finder Bt. feladata Orbán Viktor volt miniszterelnök, Simicska Lajos, az Apeh volt elnöke és Kalmár István a Magyar Posta korábbi elnökének megfigyelése, illetve rájuk nézve terhelő bizonyítékok gyűjtése volt.

Habár számomra egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a Magyar Nemzet által megírtak megfelelnek a valóságnak, de a tárgyszerűség megköveteli, hogy megemlítsük: az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok egyikében sem szerepel sem Orbán, sem a másik két úr neve. Vagyis egyelőre annyi biztos, hogy a hírek szerint ma már felszámolás alatt álló magáncég valóban végzett megfigyelési tevékenységet Kapolyi megbízása nyomán, az azonban még nem tiszta, hogy ki vagy kik voltak a nyomozás tárgyai.

A Magyar Nemzet azt ígéri, hogy újabb részleteket hoz nyilvánosságra.

Mi pedig óvatos kíváncsisággal várjuk ezeket.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán megfigyelés magánnyomozó kapolyi

Itt az újabb gumicsont: Gyurcsány veszélyben!

2008.04.20. 22:16 zoli27

Ismét lesz téma, amiről az elkövetkező napok Nap-Keltéi, Mokkái, és "azestéi" szólhatnak. A kedves nézőket majd megszavaztatják, a stúdiókba szakértőket és politólogusokat hívnak be, miközben Gyurcsány kommunikációs stábja már azon töri a fejét, hogy miután újabb egy hét eltelt, és már ez a téma sem lesz érdekes, mi mással lehetne elterelni a lakosság figyelmét az 1%-os gazdasági "növekedésről", a kormány semmittevéséről, no és persze a koalíciós válságról.

Szóval a legújabb: A miniszterelnököt az utóbbi időben 5 alkalommal is támadás érte! Ha jól tudom, a hírt először kormánypárti elhajlással még véletlenül sem vádolható (khm...) zoom.hu dobta be a köztudatba; ma reggel a Nap-Keltében már maga Ferenc kommentálta az értesüléseket ("ugyan már, ebben semmi különös nincs" - mondta államférfiúi nagyvonalúsággal); este pedig "mindenki Azurák Csabája" járt utána a törénteknek, és nem is akármilyen részleteket derített ki.
Egyik alkalommal pl. tojássál próbálták megdobálni a Harmadik Köztársaság legfőbb védelmezőjét (az NBH nyilván már rajta van az ügyön), egy másik esetben pedig a kormányfőt kísérő konvoj második autójának nekidobtak egy......

..... KÖVET!!!

Igen, jól hallottátok. A terrorizmus immáron itt van közöttünk!
Amint arról Csabánk beszámolt, szakértők szerint a miniszterelnök elleni támadások egy újabb szintet értek el, hiszen eddig csak szóbeli vagy levélben megírt fenyegetések jutottak el hozzá, de ezen esetek után most már fizikai fenyegetettségről beszélhetünk.

Mindannyiunk megnyugtatására Azurák holnap reggelre a Mokkába meghívta Draskovics Tibor pénzügy....őőő, államreform...izé, rendészeti miniszter urat, hogy az mindenki megnyugvására elmondhassa: a miniszterelnök biztonságban van, habár a parlamenti pártoknak még egyértelműbben el kellene határolódniuk a szélsőségektől (amiben egyébként egyet is érthetünk).

Szólj hozzá!

Címkék: tv2 gyurcsány tojás draskovics azurák terrorveszély